tisdag 6 oktober 2015

Ny sjukling

Gårdagens förmiddag bjöd på underbart väder!
Jag, Alice och Robin tog en härlig promenad och tittade på traktens hästar. Alice är så förtjust i dessa ståtliga djur. Hon pratade och pladdrade ända tills hon sa "dova, dova" Hon var så trött så hon somnade på en halv minut.
Efter lunchen var hon pigg och glad igen och vi satt ute på verandan och njöt av solen innan det var dags för mig att jobba.
Senare på eftermiddagen fick hon feber och natten har varit riktigt jobbig, både Alice och Viktor har haft det jobbigt.
Just nu ligger hon brevid mig i soffan och sover med drygt 40 graders feber, lilla hjärtat! Nu är jag ledig 3 dagar, så jag hoppas hon blir pigg snabbt!
/Sara

söndag 4 oktober 2015

Kanelbullensdag

Precis som många andra så blev det bullbak här idag! Till och med Viktor släpade sig ur soffan och hjälpte till lite!
Alice hade sin egen stil och kavlade, tog på smör, knölade ihop degen igen, kavlade ut igen, hällde på en hög med kanel och socker. Knölade ihop degen, kavlade ut den, tryckte ner russin, knölade ihop degen för att slutligen dra loss bitar som hon la i formarna. Tja, det blev bullar av det också!
Idag är det nog femte dagen i rad som Alice inte sover middag, intensivt på dagen, men skönt på kvällen. Nu somnade hon nog på två minuter!
Tack vare att jag bara jobbar 60 % så har vi inte behövt vabba så mycket. Jag har inte vabbat något och Jonas har vabbat 1,5 dag. Imorgon är det kvällsjobb för mig och Jonas jobbar halva dagen.
Natten som var blev inte så rolig, eftersom Viktor hade hög feber och lite kruppliknande andning. Tack och lov är han bättre nu, så inatt hoppas jag på lite sömn!
Vi har förberett lite mer för ihopsättning av kaninerna idag också. Vi har flyttat in ytterligare en bur i hägnet, så det blir lagligt för kaninerna att bo där.
Jag och Isak har putsat fönster idag. Han var jätteduktig och gjorde det mesta själv. Jag plockade undan i fönstren och torkade av fönsterbrädor och fixade med blommorna. Det blev jättefint!
/Sara

lördag 3 oktober 2015

Feber, flytt och firande

Förra helgen blev ju Anton sjuk med feber och senare hosta. Isak var i skolan på måndagen och kom sedan hem med... feber, även hans har utvecklats till hosta. Killarna har varit hemma hela veckan och även Alice och Viktor har varit hemma, dels för att slippa lämna och hämta på förskolan, dels för att jag misstänkte att även de skulle bli sjuka.
Idag skulle jag och Jonas först hjälpa SysterYster med flytt och sedan fira mamma, som fyllde 65 i onsdags.
Igårkväll blev Viktor dålig med hög feber. Han har varit riktigt dålig idag med hög feber ca 40+ och kruppliknande hosta. Stackars liten har inte ätit och knappt druckit.
Jag, Anton, Isak och Alice åkte in till Göteborg i morse.  Barnen fick umgås med farmor och farfar några timmar medan jag hjälpte Åsa i lägenheten. Så mysigt att kunna umgås utan att bli störda! Hennes nya lägenhet är jättefin och helt lagom!
Nu på kvällen har vi firat mamma med massa god mat och tårta!
Några bilder från gårdagen som bjöd på underbart väder!
/Sara