fredag 27 januari 2012

Veterinär x 2Vi var hos ryggspecialisten för att kolla upp det onda och få lite smärtlindring. Vi var hos veterinären i två timmar, fick springa lite fram och tillbaka, veterinären klämde och kände och tog 5-6 röntgenplåtar på hela ryggraden och höfterna.
Specialisten kom fram till att Terry inte har någon förträngning, vilket den andra veterinären hade sett. Däremot har han artros i 5 ryggradskotor, eller som det står i pappren; kroniskt deformerande artros i kotpelarens leder samt kronisk myosit/polymyosit. Detta kan bero på någon skada eller överbelastning, som veterinären sa; han är en stor flatt med lång rygg.
Däremot hade han inte tillräckligt ont för att få smärtlindring!
Jag kände mig inte helt nöjd med det utlåtandet, eftersom jag sökt veterinär just för att jag tyckte att han behövde smärtlindring...
Alltså ringde jag en annan veterinär, som samarbetar med Terrys fysioterapeut. Där var vi idag och hon tyckte tvärt om att Terry reagerade väldigt kraftigt och att smärtlindring är självklart i detta läget! Hon föreslog till och med en kraftigare medicin om inte Rimadylen (antiinflammatoriskt och smärtlindrande) skulle hjälpa tillräckligt. Skillnad på veterinär och veterinär! Men nu fick jag åtminstone det som jag ville ha! Nu skall det bara hjälpa också!!
/Sara

Inga kommentarer: