onsdag 30 januari 2013

Duktig pojk!

I fredags började jag potträna Viktor "på riktigt". Jag tycker att han är så medveten om att han kissar och jag är lite rädd att han skall bli för "bekväm" med blöjorna.
I fredags tex hade han blöja på sig och så kissade han i den, sedan tog han av sig den och kom till mig och sa att han hade kissat. Det tycker mamman är slöseri med dyra blöjor ;-) Nä, nu får det vara nog! På med kalsonger och byxor. Och se där, då kommer han och säger: Mamma, blöja, tack!
Nä, då går vi och kissar på pottan eller toaletten istället! säger mamman. Det har funkat väldigt bra! Några små olycko då och då, men nästan bara när vi varit ute, eller när han sovit middag.
På natten får han ha blöja fortfarande, så kul är det inte att tvätta lakan, särskilt inte när vi inte har torktumlare, det tar ju sån tid innan det är torrt och nu på vintern hänger det ju lakan i hela huset då!
Igår var första dagen på förskolan utan blöja och det gick jättebra, lite kiss under utevistelsen bara!
Hade varit så skönt om det kunde funka så vi bara har ett litet blöjbarn sedan.
Både Anton och Isak har blivit blöjfria vid ungefär samma ålder, drygt 2 år. Det har ju varit lite lättare med dem, eftersom det varit sommar då. Nu skall det ju var overaller och massa kläder, då är det lite svårare när man är ute!


/Sara

Inga kommentarer: