tisdag 22 februari 2011

Händelserik dag

Detta var inte den bästa dagen att minnas!
Morgonen började med att alla var vakna klockan 6, det är i alla fall en halvtimma för tidigt, enligt mig!
Tyckte att Isak var lite varm och visst, febern har kommit tillbaka, han har också en väldigt jobbig hosta och en näsa som rinner hela tiden. Stackars liten!
Vi kom i ordning i hyfsad tid och kom in i bilen.
Väl på dagisparkering, så vill Isak inte följa med in och lämna Anton. Viktor hade somnat. Alltså fick de båda, mot mina principer, sitta kvar i bilen...
Anton sprang som vanligt glatt in på gården och vad händer?? Jo, en markis är nedfälld framför ett fönster. Fönstren är väldigt låga, så nederdelen av markisen är på ca en meters höjd. Naturligtvis springer Anton rakt in i den! Resultat: jack i ögonbrynet och skrap på tinningen... Jag fick bära in honom på avdelningen och där försökte de hitta lite förbandssaker.
En sjukvårdskunnig personal var snäll och erbjöd sig att försöka tejpa ihop såret. De började fixa i ordning gossen och jag gick ut till bilen.
Det lilla äventyret hade ju gjort att det tog lite längre tid för mig att komma tillbaka till bilen så där satt Isak och storgrät. Han hade blivit kissnödig, stackaren och kissat på sig.
Det är första gången det händer i bilen, då har han varit blöjfri sedan i somras, så han var ju helt förstörd! Bara till att åka hem, starta tvättmaskinen och stoppa pojken i badet.
Efter lunch åkte vi och hämtade Anton, för att åka till vårdcentralen.
Gissa vem som inte ville vara kvar i bilen!
På vårdcentralen var Anton så jätteduktig och satt helt stilla när de tittade och tvättade. Sedan fick han lägga sig på en brits där de limmade ihop såret och satte tejp.
Isak var den som var mest orolig och påpekade hela tiden att Anton blödde och hade ont. Sötungen!
Efteråt sa Anton; De var riktigt trevliga!
Vad får han allt i från , det barnet? Han låter så väldigt lillgammal ibland!
Som belöning fick de välja var sin sak i leksaksaffären, Anton valde en liten dockbebis och Isak fick en groda.
Nu har Isak somnat i soffan, Anton tittar på TV och Viktor är ovanligt lugn och fin i babysittern.
Dags att börja med middagen!!

Inga kommentarer: