onsdag 13 april 2011

Knytte och småkryp

Igår var det dags för andra träffen med Skogsknytte, steget under Skogsmulle.
Anton tycker det är jättekul och visar verkligen engagemang. Förra gången skulle barnen leta efter Maria Nyckelpigas barn, Anton sprang bland de första och letade.
Igår var det små ledtrådar på vägen upp till samlingsplatsen.
Man skulle lista ut ett hemligt djur...
Den var väldigt mjuk att klappa på och den gillade sådana här:

och de här, vilka barnen också fick smaka på:

och så klättrade den gärna i detta:

Det var en ekorre!

Denna gången kunde inte mormor vara med, så Viktor fick sitta i bärsjalen, det gick bra, men han blev lite otålig efter ett tag. Lite tungt blir det också, men det kanske är bra träning...
Isak vågade lite mer denna gången än förra. Han stod med i ringen när de sjöng och han tog emot sin klädnypa med namnet på. Han var inte med och lekte, men det kommer nog det med. Det är väldigt trevligt upplägg med lite lek, matsäck och lite lärande. Kul också att vi föräldrar är med, så man gör sakerna tillsammans.

Något mindre trevligt var att jag hittade en fästing som kröp på Viktor vid frukosten, var nu den kom ifrån? Otäcka små varelser, det där!
När jag stod och borstade tänderna på kvällen kom det en krypandes på mig också! Blä! Ok, att de springer runt på hundarna och katterna, men de kan väl stanna där! Nu var båda av den lite större sorten och jag har aldrig sett en sådan sätta sig på en människa, men jag gillar dem ändå inte!

Hundarna fortsätter sin bantning. Hungrigare än någonsin, vilket innebär att de är väldigt pigga! Skillnaden på Terry är markant. Det beror nog både på att han är hungrig och att han går på smärtstillande. Han studsar omkring vid matdags, nästan så han galopperar på stället. Stor skillnad om man jämför med för en vecka sedan!
Vi har fått tid hos en som är väldigt duktig på bla massage, skall bli intressant att höra vad hon har att säga om träning och prognos för Terrys ryggskada.

Dagen kommer nog ägnas åt städning, kalaset på lördag hägrar...

Inga kommentarer: